Oppdatering...

På tide med en liten oppdatering... Valpene er nå 7 uker, og er bare hel skjønne   Det er rart å tenke på at de snart skal forlate oss for noen kjempe fine familier som jeg vet de får det godt hos. 

Det er full fart på disse, og nysgjerrigheten tar ingen grenser. Trygge og fine valper. I dag 7 uker gamle var de ute for første gang i hagen til min mamma og det var også deres første bil tur. De håndterte begge situasjonene kjempe bra (bare litt klynking i bilen i begynnelsen, men det er veldig normalt) 

Oskar skal flytte til Eli i Trondheim, Lykke skal til Niklas og Kristiane i Fjellhamar og Dina blir her hos meg

A little update... The puppies are now 7 weeks, and are just wonderful  They will soon leave our home for some great families.

Their curiosity has no limits. Today 7 weeks old they where out in my mums garden for the first time and also the first time in the car. They handled the situation very well (just some crying in the beginning of the car drive)

Oskar is moving to Eli in Trondheim, Lykke is moving to Niklas and Kristiane in Fjellhamar and Dina stays with me

Dina 7 uker/weeks

P1000630


5 uker/weeks

Skal si det er full fart her nå   De biter på alt, hopper rundt og har en enorm selvtillit. De har blitt skikkelig utbryter konger, og hopper ut av valpegrinden om døren er åpen eller surter til noen løfter dem ut.

De utvikler seg kjempe fint, og vi håper på litt varmere vær snart så vi kan komme oss litt utendørs

So much action here right noe They chew on everything, jump around and they have a enormous confidence. 

They're developing nicely, and we hope for some warm weather soon so we can test the snow

P1000424


3 & 4 uker

En oppdatering på valpene for både 3 & 4 leveuke 

Valpene vokser og trives, og alle tre er rundt 1kg 4 uker gamle. I uke 3 flyttet de ut i valpegrinden i stua for å bli vant med huselige lyder og hundene, og dette går over all forventning. Så bra at de denne uken fikk teste å være litt fri på teppet i stua. De hopper rundt som små gasseller, og er bare super fornøyde. Trygge og selvstendige valper.

De har begy å spise litt fastføde i tillegg til pupp, og dette slurper de i seg 

Tennene er på vei, og dette betyr bare en ting: Vi biter på ALT! Være seg tepper, fingre, tær, leker, pappas hale ect. 

Alle valpene er nå solgt til gode hjem. 

P1000271


Valpene 2 uker

Da har valpene alt blitt 2 uker. De har nå åpnet øynene, og er bare helt bedårende. De har begy å gå noen vaklende steg, men blir stadig flinkere. 

De har enorm appetitt, og har allerede begy å teste litt hundemat som de spiser med stor og grisete glede. Ingen bordmanerer, men labber og kropp i matfatet 

Hannen i kullet er reservert, og den ser ut til at den hvite tispen blir hos meg eller blir satt ut på for til riktig familie. 

The puppies are already 2 weeks. They have opend their eyes, and are just wonderful. They have started to practice some walking, and getting better day by day.

They have a big appetite, and have started to eat some dog food. No table manners, but paws and body on the dinner plate

The male in this litter is reserved, and it looks like the white female stay with me.

P1000158


Valpene 1 uke/puppies 1 week

Tiden går utrolig fort og valpene er 1 uke allerede. De trives og vokser   Lagt på seg 110g på en uke, og Daisy steller pent med dem. Til uken åpner de øynene, og personligheten til hver enkelt vil stadig mer skinne igjennom. Pigmentet kommer supert, og alle virker lovende så langt 

Det er mange som tar kontakt med meg ang valp, og det er utrolig mange flotte hjem å velge mellom. 

Jeg skulle imidlertid ikke ha noen flere hunder hjemme pr i dag, men den hvite tispen i kullet har kapret hjertet mitt. Jeg leter derfor etter rett forvert til henne med litt interesse for utstilling, og som bor max 1 time fra Oslo. Dette for at jeg skal kunne følge opp henne på best mulig måte.

The time goes fast and the puppies are one week allready. They gain 110 grams on one week, and Daisy take good care of them. I think they will open their eyes soon, and their personality of each individual will increasingly shine through.

The pigmentation comes wonderful, and all of them are promising so far

P1000064

Duzetts Almost Famous "Dina" 1 uke/week.


Valpene er født/ Puppies are born

Det har vært en hektisk tid for meg, så har ikke fått oppdatert siden på en liten stund.

Det er en stor glede å kunne oppdatere siden ved å fortelle at Daisy fikk valpene sine i dag. Det ble 2 tisper og 1 hann 

Den ene tispen har hvit kropp m/sort maske veide 165g, den andre tispen er hel hvit og veide 181g og tilslutt en liten hanne med brun maske og en brun flekk på kroppen veide 159g. 

Dette er Daisys første kull, og morfølesen hennes bare øker og øker for hver time. Hun steller pent med de, og de er alle linet opp ved "melkebaren"

Jeg vil jevnlig legge ut informasjon om utvikling, stamtavle og bilder.

I'm so sorry that I haven't had the time to update my homesite lately.

It's a big pleassure to tell that Daisy got her puppies today. 2 females and 1 male

One female got white body with black mask 165 gram, other female whole white 181 gram and finally our little boy with brown mask and a brown spot on his white body 159 gram.

Daisy is a perfect mom, and take good care of them. They are all lined upp at the "milkbar"

I will soon come out with more information, pedegriee and more photos.

IMG_0499


Draco klar for avl!

I august og september har Draco vært til helsesjekker for å godkjennes som avelshann. For meg er det utrolig viktig å avle på friske og rasetypiske hunder.

Patellaen, øyelysningen og CMR2 er godkjente, og jeg er kjempe glad! Daisy har også tatt CMR2 test, og var clear/normal :)

Det er godt å få sånne resultater som oppdretter.

Draco er nå tilgjengelig for egnede tisper. 

Draco has been health checked to be approved for breeding. To me it's very importent to breed on healthy and breed typical dogs.

Patella, eyecheck and CMR2 was approved, and I'm so happy! Daisys CMR2 was also clear/normal :)

It's so good to have this results when you are a breeder.

Draco is now available for appropriate females.

Draco


Sommer 2011

Her kommer en liten oppsumering av sommeren 2011.

I begynnelsen av juli dro jeg og Fancy nedover mot Paris og World dog show 2011. Det var en helt enorm begivenhet. Jeg fikk endelig truffet alle oppdrettere man bare har sett på bilder og snakket med over mail eller Facebook. Og ikke minst fikk jeg treffe Fancys oppdretter, Sandy, igjen. Det var utrolig hyggelig og alle var så inkluderende :)

Det var hele 120 coton startende, og i Fancys klasse var det 19 vakre junior tisper. Hun endte opp med excellent, men dessverre ikke plassert. En stor takk til Sandys mann som er fantastisk flink med kamera, og fikk filmet oss i ringen.

Her er linken til youtube:

Fancy WDS 2011     

Og et bilde som Diana tok

WDS Paris 2011

Tusen takk alle sammen for denne fantastiske opplevelsen!

I slutten av juli dro vi til Ransäter dogshow hvor jeg hadde meldt på Fancy og Draco. Det var flott vær, men utrolig varmt. Hundene fikk flott kritikk, og ble nr 3 i sin klasse. De var litt daffe i ringen, og varmen var nok utslagsgivende der. Men vi kommer sterkere tilbake :)

Et bilde av Draco i ringen på Ransäter

DSC_0615

Endelig fikk jeg også treffe Jessica som har hund fra samme kennel som Fancy kommer fra :) Vi har hatt mye kontakt, men aldri truffet hverandre før Ransäter. Det var utrolig hyggelig, og de var så snille å ta mange fine bilder på hundene mine.

Her ser dere Fancy (foran) med Jessicas vakre tispe Melody

DSC_0923

Jessica har kennelen Drömstjärnans i Sverige

Det har vært en sommer med opplevelser, erfaring og nye bekjentskaper 


Ultralyd

I dag var jeg på ultralyd med Daisy, og det var dessverre tomt denne gangen! Litt kjedelig, men vi vil prøve igjen når hun løper i oktober.

Da ser det ut til at sommeren blir litt annerledes enn planlagt. Vi kommer nok til å delta på noen flere utstillinger :) Ellers er WDS det store som skal skje i sommer!

Daisy & Fancy


Litt updates

Tiden flyr forbi... Draco har allerede vært hos oss i 3 uker. Han er en enkel herremann; Snill og god! Vi har fått vært på utstillingstrening og farte litt rundt! Pedegrieen hans kom forrige uke, så regner med at første utstilling på han blir Bjerke i august.

Fancys rabiestest var ok, og vi er nå klare for World dog show i Paris i juli. Dette er noe jeg gleder meg vannvittig til! Ikke bare konkurransen, men stemningen og de andre oppdretterene i verden.

Har bestillt ultralyd til Daisy på tirsdag, så da blir det avklart! Utrolig spennende! Jeg har vært frem og tilbake med meg selv om hun har valper eller ikke, så like greit å få det avklart! Hun viser noe små tegn som lyse rosa/røde patter, sover mye, litt vegring på mat. Er hun ikke med valper nå, vil hun bli parret til høsten igjen, og da muligens med min egen hanne.


Draco

Da er en etterlengtet Draco på plass. Jeg dro ned til Praha på fredag for å hente han. Hele reisen gikk over all forventning. Det var utrolig hyggelig å møte Jirina som er oppdretteren hans. Hun har gjort et supert arbeid med han.

Draco er en utrolig flott hanne, både utseendemessig og på gemyttet. Han er en big kisser og er en happy hund. Utrolig tilitsfull til andre mennesker. Han har en grov bygning og en enorm pels. Gleder meg til å vise han i ringen! Fremover blir det trening på han til utstilling! Når vi kommer ut i ringen er avhengig av når jeg får export pedeegrien. Jeg håper det blir til rasespesialen.

I picked up my beautiful boy Draco on Friday in Prague. It was so nice to finally meet Jirina, and she has done a great work with him.

He's a beautiful male on the inside and the ouside. He's a big kisser and is a happy going dog. Incredible confident with humans. He's well build and has a huge coat! I'm looking forward to show him in the ring. We will start dogshow training after easter! I hope he will be ready for the breedspecial in June.

Thank you so much Jirina for this wonderful cotton boy! I'm so thankful!

Draco 7 months

Draco show 7 months


Oppdretterskolen..

I helgen gjennomførte jeg NKKs Oppdretterskole del 2.

Det var et  utrolig interessant og givende kurs. Astrid Indrebø er en utrolig bra foreleser.

Lørdagen var bygget opp rundt parring, drektighet og fødsel. Søndag handlet mer om atferd hos valper/hund og forhold til valpekjøper.

Jeg vil anbefale alle å ta kurset, enten du allerede er oppdretter eller skal starte.

Kursbevis oppdretterskolen


Løpetid

Store 5 uker - Kopi

Daisy 5 uker

Da har endelig Daisy kommet i løpetid... Ut i fra oppførsel visste jeg at den var nærstående...

Nå er det bare å krysse fingre for sommervalper :)


Start...

Da har jeg opprettet blogg/nyhetsside. Litt for at dere kan følge med på hva som skjer fremover. Jeg skal prøve å legge inn nyheter så ofte jeg kan. Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt!

Det kommer til å skje mye for kennel Duzett utover våren og sommeren. Jeg venter fortsatt på løpetiden til Daisy for å parre henne. Det ser ut til at løpetiden drøyer såpass at valpene først vil være leveringsklare i begy av august (så fremst hun blir drektig da  )

Ellers er det en stor nyhet til. Jeg skal importere en fantastisk fin coton gutt fra Tjekkia. Jeg har ventet på han i flere måneder, da han måtte igjennom et rabies vaksinasjonsprogram først. Han ble klarert i Tjekkia forrige uke med nok antistoffer til å komme til Norge. Jeg regner med at jeg henter han hjem rett før påske. Jeg gleder meg vannvittig! Han vil snart bli presentert med egen side!